Hoppa till innehåll
Hem / Nyheter / Full fart från morgon till kväll
nyheter

Full fart från morgon till kväll

Gymkedjan Nordic Wellness fick en paradanläggning, Lund fick ett sportcenter och lundensarna en gymanläggning med extra allt. 

Nordic Wellness hade sedan tidigare två anläggningar i Lund, men den tredje – Sportcenter i S:t Larsparken – är något alldeles extra.  

 En månad efter att vi öppnade hade vi 1 300 medlemmar och vi fortsätter att växa snabbt. Vi är supernöjda med nya Sportcenter i Lund.

Annika Hult, ansvarig för etablering och förvaltning, Nordic Wellness

portcenter i Lund invigdes under sensommaren 2023. Anläggningen på 4 700 kvadratmeter hyrs på tio år av Nordic Wellness och rymmer en fullstor idrottshall, padelbanor samt gymavdelning.  

Perfekt kombination  

– Det är en perfekt kombination. Vi hyr ut idrottshallen i Lund på vardagarna till sex friskolor i området. Vi hoppas också på att utveckla samarbete med kommunen och föreningslivet, för att hyra ut hallen mer frekvent på kvällar och helger, säger Annika Hult. 

Gymmet och padelbanorna är öppna dagligen från 05.00 till 22.00. Det betyder att Sportcenter i Lund skapar aktivitet i området en stor del av dygnet.  

Annika Hult kan inte nog berömma anläggningen och möjligheten till aktiviteter för alla åldrar, allt från skolgympa och padel till seniorträning, barndans och gruppträningsklasser i idrottshallen. Samtidigt har det funnits utmaningar i projektet, inte minst att planera för verksamheter i fyra plan. 

– Ja, vi var till exempel tvungna att lyfta in padelbanorna på andra våningen nästan ett år före invigningen, innan fasaden slutfördes. Och maskinerna till gymmets två övre våningsplan fick vi lyfta in med teleskoplastare genom en port i padelhallen. 

Men med bra samarbete och planering gick allt bra, säger Annika Hult och lovordar lyhördheten hos Oskar Wernram och Dennis Flink, båda projektledare för Hemsö.  

Klimatsmart 

Annika pekar på en rad fördelar i nya Sportcenter i S:t Larsparken: den stora idrottshallen som kan delas med en skjutvägg, de generösa ytorna för alla former av individuell träning och gruppträning, samt läget med närhet till kollektivtrafik och gratis parkering för de som kommer med bil. 

Solcellerna på gymanläggningen tak.

De klimatsmarta lösningarna är en annan stor plusfaktor. Taket på Sportcenter är täckt av solceller. I garaget finns tio elbilsladdare samt plats för ytterligare tio platser. Sportcenter är dessutom kopplat till S:t Lars och Hemsös fjärrvärmenät som tar energi från det egna akviferlagret, där kyla och värme säsongslagras i ett naturligt grundvattenmagasin. 

– Hela anläggningen är superfin med så många verksamheter för alla åldrar. För oss är Sportcenter i Lund lite av en skrytanläggning, säger Annika och skrattar.