…det finns en trädvandring i parken
Trädvandringen invigdes våren 2023 och utgår från S:t Lars vårdcentral, Sankt Lars väg 6. I trädvandringen ingår ett 20-tal träd och det är mest exotiska träd men även vanligt förekommande träd finns med på vandringen.
Kulturhistoria och växtliv
I parken finns det QR-koder på alla orienteringsskyltar. Genom att använda en QR-läsare eller kameran i din mobiltelefon så kan du med ett enkelt knapptryck lära dig mer om de historiska byggnaderna, livet förr, växtliv och mycket mer. Prova!
Gemensam skolmatsal
Grenverkets restaurang är gemensam för nära 300 barn på skolorna i närområdet. Barnen går hit för en bit mat och för att träffa barnen från de andra skolorna i området.
Hemliga rummet
För att uppmuntra platsbaserat lärande har Hemsö anlagt ett uteklassrum vid Vattentornet. Hemsö hoppas genom detta på ökat nyttjande av naturen i den pedagogiska undervisningen! Hemliga rummet är fritt för alla att använda.
Hybridgräs
I ett led att skapa en robust fotbollsplan som främjar naturlig grästillväxt har Hemsö försett fotbollsplanen vid Grenverket med hybridgräs.
Hybridgräs kombinerar de positiva egenskaperna hos naturgräs med ett konstgräs slitstyrka och hållbarhet. Fotbollsplanen är en del av skolgården på dagtid men fri för alla att använda på kvällar och helger.
Vill du veta mer?
-
Om S:t Larsparken
Där Lund är som grönast ligger S:t Larsparken och Hemsö utvecklar området successivt. Vi möjliggör så att det i parken finns utrymme för att leva, leka och lära samt bo.
Läs mer -
Växter och fauna
När Hospitalet byggdes i slutet av 1800-talet fick den danska trädgårdsarkitekten Henrik A Flindt uppdraget att formge parken.
Läs mer -
S:t Larsparkens historia
1850 tog hospitalsbyggandet fart i landet, med tankar om att patienter skulle botas genom meningsfull sysselsättning, solljus, frisk luft och god hygien.
Läs mer